Logistiek

Logistieke informatie Oude IJssel Race

Als organisatie hebben we de opstap locaties voor de Oude IJssel Race aangepast.
In 2017 was het mogelijk om in Doetinchem (bij de Bleek) en in Laag Keppel op te stappen. Dit jaar is het mogelijkheid om in Doetinchem (bij de Bleek) en in Doesburg (bij de watersportvereniging) op te stappen (zie hiervoor ook het wedstrijdboek). De opstap locatie Laag Keppel komt hiermee te vervallen.

Omdat er twee opstap locaties zijn is het van belang dat u van te voren nadenkt over de logistiek. Als organisatie adviseren wij 1 van de onderstaande 2 opties:

  1. U stapt op in Doetinchem.
    In Doetinchem parkeert u op de “Bleek”. Hier is voldoende ruimte om aan te riggeren en u boot neer te leggen, hier is tevens het vlot. Vanaf de bleek is het circa 5 min lopen naar wsv De Ank, waar o.a. het wedstrijdsecretariaat , koffie en thee en toiletten/douches zijn.  Vanaf hier roeit u op naar Doesburg, waar de wedstrijd begint.
  2. U stapt op in Doesburg.
    Als u 12 km oproeien te veel vindt, is het mogelijk om in Doesburg op te stappen. Als organisatie adviseren wij  dan om (onderweg naar Doetinchem) bij Doesburg de boten af te laden en op te riggeren en neer te leggen bij de Watersportvereniging in Doesburg. De botenwagens parkeert u vervolgens op de bleek bij Doetinchem. Vervolgens rijdt naar Doesburg om aan de wedstrijd deel te nemen. Na de wedstrijd kunt u dan in Doetinchem: afriggeren, douchen en de onder het genot van een drankje de prijsuitreiking bijwonen. Op de terugweg naar huis kunt u de auto in Doesburg weer ophalen.

De organisatie regelt geen personenvervoer van en naar Doesburg en of Doetinchem. Omdat de organisatie verwacht dat de opstap locatie Doesburg door meerdere mensen gebruikt gaat worden is het vast mogelijk om te carpoolen.

In zowel Doesburg als Doetinchem zijn vrijwilligers aanwezig om te helpen en aanwijzingen te geven, is voldoende parkeerruimte, is een vlot om het water op te gaan en kan gebruik worden gemaakt van o.a. toiletten.

Op de boten terreinen in Doesburg en Doetinchem zijn geen bokjes en singles aanwezig, deze graag zelf meenemen.