Wedstrijd informatie

De Oude IJssel Race van dit jaar is de vijfde editie. Bent u fit en wilt u eens meedoen aan een ‘nieuwe’ wedstrijd op ‘nieuw’ roeiwater, meldt u dan nu aan, haak de botenwagen achter de auto en kom op zaterdag 17 april 2021 naar de Oude IJssel Race!

De Oude IJssel vormt de grens tussen De Liemers en de Achterhoek. Het is een vrij brede rivier, die slingert door het landschap met zachte oevers en een beschutte ligging zodat wind en golven vrijwel nooit een belemmering zijn. De Oude IJssel kent nauwelijks scheepvaart, tijdens de race wordt de scheepvaart stilgelegd. De wedstrijd start in Doesburg vlak bij de sluis. De finish is na 12 km roeien in Doetinchem. Onderweg passeert u diverse bruggen, een windmolen en o.a. kasteel Laag Keppel.

Per veld is er een prijs voor de snelste roeier. Daarnaast zijn er speciale prijzen voor de gecorrigeerd snelste per categorie (bijv. dames skiff of heren 2) en de gecorrigeerd snelste overall. Hiervoor wordt gewerkt me correctiefactoren voor leeftijd en het boottype.

De Oude IJssel Race wordt georganiseerd door de roeiafdeling van watersportvereniging De Ank in Doetinchem in samenwerking met Daventria uit Deventer.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via: oudeijsselrace@wsvdeank.nl.

Check het wedstrijdboek voor de details: